מתכון לעוגת תפוחים מקמח מלא וללא סוכר
שושי/ישראלה: זו העוגה הראשונה מתוך פרוייקט המוקדש לאנשים מתוקים (כינוי לאלו שמכירים מקרוב את האפקטים של רמת סוכר גבוהה בדם), עלו הרבה רעיונות לעוגה הראשונה לסוף השבוע וזו נבחרה.
דנה – כמה מילות הבהרה: במתכון המקורי יש סוכר וקמח לבן, שתי האופות (היפות) והמוכשרות של המשפחה עשו יד אחת וכמה טסטים והפיקו את המתכון המוצלח שלפניכם, נטול קמח לבן וסוכר. שתהיה לכולנו שבת מצויינת!
משך הכנה – שעה
חומרים לתבנית 24 / 2 אינגליש קייק
5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
1 + 3/4 כוס קמח מלא
כפית וחצי קינמון טחון
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות סילאן תמרים ללא סוכר
קורט מלח
חצי כוס רסק תפוחי עץ (אפשר להחליף בחצי כוס גרידת תפוחים שעברה ריכוך במיקרוגל)
2 כפות שמן זית
2 ביצים
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. משרים את קוביות התפוחים, הסילאן והקינמון בקערה ל-10 דקות
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח מלא, אבקת אפייה ומלח
4. בקערה נוספת מערבבים ביצים, רסק תפוחים ושמן זית
5. שופכים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים היטב
6. מוסיפים את משרה התפוחים ומערבבים בעדינות פנימה
7. **לאמיצים מביניכם: טעימה קטנה מהבלילה ותוכלו לדעת אם העוגה מספיק מתוקה. במידה ולא, תוכלו להוסיף עוד סילאן. קחו בחשבון שהתפוחים האפויים מוסיפים מעט מתיקות**
זמן אפייה – 40 דקות (ותודה לנטע האמיצה שניסתה בעצמה ועדכנה).
25 תגובות על “עוגת תפוחים ללא סוכר עם קמח מלא”
לא כתוב כמה זמן לאפות
היות שלא כתוב כמה זמן לאפות, אפיתי למשך 40 דקות, והעוגה יצאה מצויינת. מאוד מומלץ למי שמחפש חלופה בריאה לקינוח.
כל הכבוד לך על האומץ לנסות ולהרגיש את העוגה. עדכנתי את זמן האפייה במתכון.
אין זמן אפיה
היי שוש, עודכן זמן האפייה במתכון. 40 דקות ובתיאבון! 🙂
אם אני לא שמה סילאן זה יצא סביר?
היי חיה,
אם את מורידה את הסילאן ייצא לך לחם תפוחים נפלא, אבל לא עוגה 🙂
הסילאן ללא סוכר לא פוגע באנשים עם רמת סוכר גבוהה בדם או להימנע?
בסילאן שמוגדר ללא סוכר אין סוכר שמגיע ממקור חיצוני אבל כן יש את הסוכר הטבעי של הפרי. אנשים עם רמת סוכר גבוהה שנאמר להם להימנע מאכילת תמרים ופירות יבשים – הסילאן לא טוב עבורם, גם כשהוא משווק כמוצר ללא תוספת סוכר.
גם זה מעולה…
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
אפשרי בהחלט (קמח כוסמין רגיל, לא מלא)
רק עכשיו ראיתי שהשתמשתי הקמח כוסמין מלא… בהצלחה לי, העוגה כבר בתנור😉
אפשר להחליף את הסילאן בתרכיז תפוחי עץ טבעי?
בוודאי, המתיקות לעוגה מתקבלת בעיקר מתפוחי העץ.
ערב טוב..האים העוגה מתאימה לחולה סכרת קשה ויש לא גם בעיות בכבד ..מותר להכין לאצאת העוגה אני עושה מצווה למשהו חולה ..אשמח לתשובה
לחולי סכרת יש הגבלה של פירות (העוגה מכילה תפוחי עץ טריים ורסק תפוחים) וקמח. אמנם זה לא קמח לבן, אבל לא הייתי מסתכנת. עדיף מתכון אחר
בוקר טוב, כמה מים צריך? או שלא צריך?
אין צורך בתוספת נוזלים מעבר למה שמצויין במתכון
מצטערת מאוד עשיתי הכל על פי המתכון.יצא נורא ויום.
הבצק נורא סמיך כמו שפאכטל,לא טעים
ביזבוז זמן וחומרים.
את צודקת. אני הספי מים ועוד סילן, אז יצא סביר. המתקון לא נכןן!
עוגה זאת כן מתאימה לחולי סכרת בתור מנת פרי
יש קמח מלא תפוחי עץ רכז תפוחים טיבעי הכל בסדר
יוצאת לי עוגה נהדרת תודה
הוספתי חצי כוס מים, אחרת הבצק קשה ובלתי ניתן לערבב עם התפוחים. העוגה מאד טעימה.
סוף סוף מצאתי עוגת תפוחים אמיתית ללא סוכר או תחליף סוכר שבאמת בריאה ומתאימה גם לסוכרתיים. תודה לך!
שלום ,מאז ש אפיתי ב פעם הראשונה לא מפסיקה לאפות אותה העוגה טעימה בריאה כולם אהבו תודה רבה🙏 , אבל עם פחות קמח יוצאת מושלמת😋