קטגוריות
ללא גלוטן מאפים עוגות צליאק קינוחים

מאפינס שוקולד ללא גלוטן

דמיינו את זה: ריח שוקולדי מדהים בכל הבית כשמתוך התנור מציצות אליכם עוגות מבעבעות קטנטנות, טעימות מעבר לכל אמת מידה אפשרית. מתכון מוצלח בהחלט.

לא רק לחולי צליאק – מאפינס שוקולד מדהימים ללא גלוטן

דנה: הערב יגיעו אלינו חברים מחולית, אנחנו אוהבים אותם מאוד ולכבוד המאורע החלטנו להכין קינוח מפנק ללא גלוטן שיהיה טעים לכולנו ואכיל עבור ביתם שנטול גלוטן עבורה זו ברירת מחדל.

בסיום האפייה שטף את הבית ריח שוקולדי מדהים ומתוך התנור הציצו אלינו עוגות מבעבעות קטנטנות שהתבררו כטעימות מעבר לכל אמת מידה אפשרית. מתכון מוצלח בהחלט.


משך הכנה – 10 דקות

חומרים ל-19 מאפינס בגודל 2״

100 גר׳ חמאה
חצי כוס סוכר חום דחוס
100 גר׳ שוקולד חלב
2 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
1/2 כפית אבקת אפייה

לציפוי:
50 גר׳ שוקולד מריר/חלב
רבע כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה

1. ממיסים במיקרו חמאה, סוכר ושוקולד (אחרי דקה יצאה לי לבת שוקולד מבעבעת), מערבבים עד שהתערובת אחידה.
2. בקערת מיקסר: ביצים, קורנפלור ואבקת אפייה, מערבבים ומוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד, מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה כשתי דקות.
3. אופים בתבניות מאפינס מס׳ 2 עשר דקות ומכבים את התנור, המאפינס נשארים בפנים.
4. להכנת הציפוי: מחממים במיקרו שמנת מתוקה ושוקולד ומזלפים על המאפינס כשמתקרר.

זה הכל, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן